Ins enouts van het eten van een kreeft

Daar ligt hij dan: Een hele kreeft voor je. Waar moet je beginnen? Kan ik alles eten? En hoe werkt het? Het kraken kan nog al een uitdaging zijn, maar daar krijg je verloop van tijd meer handigheid in. Oefeningg baart kunst.

De schaal van de kreeft

Krijg je in het restaurant de kans om zelf een kreeft te mogen kiezen? Dan word je mogelijk gevraagd of je er wilt met een harde schaal of eentje die recent zijn schaal heeft verwisseld. Een harde schaal komt van een volgroeide kreeft. Hun schaal is lastiger te breken, daarin tegen heeft het stevig en smaakvol vlees. De zachtere schaal komt van jongere kreeft die onlangs hun schaal hebben verwisseld. Deze zijn makkelijker te breken en smaken zoeter, ze hebben dan wel wat minder vlees. Wordt dit jouw eerste keer? Kies dan een zachte schaal om mee te beginnen.

De kleuren van het kreeftenvlees

Kreeftvlees hoort rood, roze of wit te zijn. Het rode vlees komt van jonge kreeften en zijn dus zoeter. Kom je een groen- of zwartkleurige substantie tegen tijdens het eten, dan heb je de tomalley gevonden, dit is een orgaan dan werkt als lever en alvleesklier. Je kan dit bij sommige restaurants bestellen en is een verfijnde delicatesse. Je hoeft het niet zo te eten. Vermijd geel, want het vlees van een kreeft blijft niet lang vers en kleurt geel wanneer het bederft.

Breken met een kreeftentang

Je hebt 2 dingen nodig: Een kreeftentang en -pennetje. Met tang breek je de schaal en scharen. Breek de schaal voornamelijk in de lengte.  Met het pennetje kan je het vlees uit de schaal halen, dit is niet overal nodig, maar voornamelijk uit hoekjes waar je moeilijk bij kan.

Aangezien de kreeft net uit kokend water komt is het vaak nog heel erg heet. Daarom is het verstandig om bij de staart te beginnen, deze koelt het snelst af. De scharen blijven door de dikkere schaal het langs warm, eindig daarom dus hier.

 

Bij ons kan je ook heerlijke kreeften bestellen, zowel hele als halve kreeft. Ook hebben wij onze specialiteit “canneloni met kreeft”. Reserveer hier en wij zien hun graag verschijnen bij ons in het restaurant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *