Vis en Meer Visrestaurant

How to: Vlaamse garnalen van het huis

Thuis Vlaamse garnalen maken is zeer gemakkelijk:

Het klassieke recept van de Vlaamse kust maak je een paar makkelijke stappen

Ingrediënten

  • 0,5 kg gepelde garnalen
  • 125 gram boter
  • 300 gram bloem
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1,5 ei
  • 0,5 liter visbouillon gemaakt van visgraten en/of garnaalkoppen
  • 0,25 liter room
  • 1,5 eiwit
  • paneermeel
  • citroen
  • peterselie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer geleidelijk de bouillon eronder tot een dik maar lopend deeg. Kruid met peper en zout. Meng de kaas eronder en voeg het anderhalve ei toe. Meng tot het deeg niet meer kleverig is. Neem de pot van het vuur en roer de room erin. Meng er daar- na voorzichtig de garnalen onder.

Rol het deeg uit tot 2 centimer. Zet het een nacht in de koelkast. Maak kroketten van het deeg en wentel die eerst in losgeklopt eiwit, daarna in paneermeel. Laat opnieuw enkele uren rusten.

Bak de kroketten twee minuten in heet frituurvet. Leg op een bord versierd met citroen en stukjes gefrituurde peterselie.

Tip: dit gerecht is heerlijk met een glas Rodenbach bier. Deze combinatie is een klassieker aan de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *