2 gemakkelijke zeetong recepten uit de oven
Twee makkelijke en snelle zeetong recepten die je thuis kan klaarmaken

Zeetong met tomaat en anjovis
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 10cl olijfolie(extra vierge)
- 4 eetlepels citroensap
- 50gr
- ansjovisfilets(in olie)
- 1 eetlepel basilicum fijngehakt
- 500gr noordzeetongfilet
- 70gr bakboter
- 20gr paneermeel
- 1 dl wijn(wit/droog)
- peper en zout
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- 8 blaadjes basilicum
Voorbereiding
De tomaten pellen, ontpitten en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Dpe dit in een kom en voegt peper en zout toe. Overgieten met citroensap en olijfolie. De in stukjes gesneden ansjovisfilets en wat gehakte basilicum toevoegen en alles omroeren. Plaats in de koelkast en laat het geheel voor een tijd staan.
Bereidingswijze
Bekruidt de zeetongetjes met peper en zout en plaats ze voorzichtig op een ingeboterde bakplaat. Smeer de vissen met gesmolten boter en bestrooi ze met paneermeel en wat klontjes boter. Giet de witte wijn eromheen en plaats de bakplaat onder de hete ovengrill. Ongeveer 8 minuten laten roosteren met de ovendeur open. De vis moet een goudgeel korstje krijgen.
Serveertip
Serveer op ieder bord een bedje van het koude tomatenmengsel. Leg er voorzichtig de warme vis op. Garneren met gehakte bieslook, een paar ansjovisfilets en takje basilicum. Meteen opdienen.
Gebakken Zeetong met spinazie
Ingrediënten
- 2 hele zeetongen met vel, geschubd
- 100 gr boter
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- ½ bosje oregano, geplukt
- sap van een citroen
- 2 venkelknollen, in plakjes
- 300 gr spinazie
Bereidingswijze
Bak de zeetongen met vel in boter en voeg op het laatst de knoflook, oregano en het citroensap toe en gaar ze verder in de oven.
Snijd de venkel in plakken, bak deze langzaam in een koekenpan op laag vuur, zodat de venkelplakken langzaam gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en bak deze kort mee. Breng alles op smaak met zout.
Serveer de spinazie samen met de venkel en de gebakken tong.