Vis en Meer Visrestaurant

2 gemakkelijke scholfilet basis recepten​

Twee makkelijke en snelle scholfilet recepten die je thuis kan klaarmaken

Gebakken scholfilet met tomaatjes

Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 75 g bloem
  • 1 el paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • peper en zout
 

Bereidingswijze

Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Meng de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden, 2 theelepels zout en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.

Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.

Tip

Sperziebonen en aardappelpuree gaat heerlijk met dit gerecht.

Scholfilet met kappertjes uit de oven

Ingrediënten

  • 300 g scholfilet
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Gebruik een ovenschaal en leg de filets erin. Bestrooi ze vervolgens met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

Tip

Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *