VISBIJBEL WERKEN MET VIS

Eerst was er het grote boek WERKEN MET VIS van Bart van Olphen. Dat bleek een unieke culinaire uitgave. Alles stond er in. Het was een encyclopedie, handleiding en kookboek in één. Niets dan lof voor dit standaardwerk. Logisch dat de uitgeverij het boek verhief tot de VISBIJBEL. Kleiner van formaat, maar uiteraard wel dikker. Enig minpuntje is dat het niet zo mooi open ligt en dat is voor een kookboek toch wel prettig.

In het eerste deel worden de meest voorkomende Europese vissoorten beschreven, inclusief advies over waarop je moet letten om een duurzame keuze te maken. Daarna volgt een heldere, stap voor stap gefotografeerde handleiding voor het voorbereiden, ofwel panklaar maken, van alle mogelijke soorten vis. Schoonmaken, ontschubben, ontvellen, fileren en vlinderen.

Deel drie wordt gevormd door basisbereidingen. Denk aan: visfilet op de huid bakken, hele platvis in boter bakken, tonijnsteak grillen, rondvis in zoutkorst bereiden, mosselen koken, kleine visjes frituren et cetera. In deel vier worden sausrecepten gegeven. Deel vijf, ten slotte, neemt je mee langs de klassieke Europese viskeuken, met recepten voor forel met amandelen, garnalenkroketten, haringsalade, kreeft thermidor en zarzuela.

De VISBIJBEL, WERKEN MET VIS is geschreven voor de visliefhebber die zelf aan de slag wil en pure gerechten op tafel wil zetten, zonder al teveel poespas. Bart van Olphen legt de lezer stap-voor-stap haarfijn de basis schoonmaaktechnieken, voorbereidingen en bereidingswijzen uit met tekst en behulp van foto’s. Makkelijker kan het niet!

Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan 10 jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis.
 Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee! Vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven.


 V&M VISBIJBEL COVER

De VISBIJBEL is te verkrijgen bij Broese Boekverkopers op de Stadhuisbrug 5 in Utrecht.
Uitgeverij: Carrera Culinair | Dutch Media Uitgevers
ISBN: 9789048820948

Prijs: €29,95

Bewaren

mobile menu icon
mobile phone icon