Wat is een High Wine?

Iedereen is bekend met de “High Tea”: Een arrangement van zoete en hartige hapjes, geserveerd met servies en etagères met bloemetjes en natuurlijk liters thee. De theedrinkers onder ons hebben die mogelijk al vele keren gedaan en van genoten. De High Wine is ongeveer dit, maar dan met wijn!

High Tea of High Wine

Een High Wine is dus in feite een High Tea, maar een alcoholische versie. De thee wordt vervangen door wijn en in plaats van een combinatie van zoete en hartige hapjes zijn het alleen hartige hapjes. Het wordt dan ook vaak de luxe manier van borrelen genoemd. Veelal krijg je bij elke ronde hapjes een nieuwe wijn. En heb je een bediener met een beetje kennis, krijg je ook uitleg over de combinatie van de wijn en hapjes.

Luxe borrelen

Een High Wine wordt vaak aan het einde van de middag gedaan, de borreltijd. Wat geserveerd wordt aan hapjes verschilt per locatie, zo zijn er namelijk (zoals wij) restaurants met een bepaald specialisme. High Wine, zoals eerder beschreven, wordt vaak in rondes gedaan, over het algemeen 3 rondes. De hapjes bestaan uit: vlees en vis, kaas en boordjes met dips. De meeste locaties kunnen natuurlijk ook rekening houden met dieetwensen, zo kan dit ook bij ons. Geef dit gerust aan.

Thuis High Winen

Heb je vrienden en vriendinnen die binnenkort langskomen en wil je graag er iets leuks van maken met wijn in het achterhoofd? Een High Wine hoeft niet gecompliceerd te zijn. Kies een selectie wijnen, dit kan zowel alleen rood of wit zijn of gecombineerd. Kies vervolgens een aantal hapjes die hier bij passen (brood en dips is altijd een goede keuze, maar probeer ook wat andere hapjes erbij te kiezen).

Wil jij graag een High Wine bij ons proberen? Dat kan zeker. Reserveren kan hier, kies daar voor de lunch optie en een tijd rond 16:00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *