Liefde voor vis en fotografie

Fishlove werd opgericht in 2009 door Nicholas Röhl, mede-eigenaar van MOSHIMO, en actrice Greta Scacchi om het bewustzijn van de niet-duurzame visserij praktijken, die bijdragen aan de vernietiging van het marine ecosysteem van de aarde, te verhogen. Sindsdien hebben de Fishlove beelden ervoor gezorgd dat het onderwerp van overbevissing op de covers van glossies en in de media over de gehele wereld hebben gestaan. Op de website vind je verschillende series, en als je doneert kun je de foto’s ook downloaden.

Fishlove wordt geproduceerd door MOSHIMO, een Japans restaurant in Brighton. Geen onderdeel van een internationale keten maar een lokaal restaurant dat internationaal gewaardeerd wordt om zijn keuken, maar ook om zijn maatschappelijke betrokkenheid en initiatieven. Aan dit project wordt belangeloos meegewerkt door topfotografen, acteurs en celebrities uit de wereld van film, muziek, kunst en cultuur.

Binnenkort zal de serie van 2014 worden gepresenteerd, deze is gefotografeerd door de grote Britse fotograaf John Swannell.

V&M_Fishlove

De serie hieronder is in oktober 2013 gepresenteerd bij de Europese Commissie om aandacht te vragen voor het handhaven en vergroten van de visstanden in de Europese wateren. De portretten zijn van de Franse fotograaf Denis Rouvre. Hier zie je Melanie Bernier, Goldie-Redfish, Gillian Anderson  en Jean Marc Barr.

Fishlove_2013_Denis- Rouvre

Bewaren

mobile menu icon
mobile phone icon