Perentaartjes en scroppino

V&M_recept_4
Nagerecht – 6 personen – 15 minuten

Ingredi├źnten
6 kant-en-klare vormpjes van zanddeeg
4 eieren, op kamertemperatuur
200 gram amandelspijs (pakje)
3 peren, geschild en in partjes gesneden
4 kletskoppen, verkruimeld

1 bak citroenijs (500 ml)
450 ml Prosecco
30 ml wodka
6 aardbeien
6 takjes munt
poedersuiker

Bereiding

Voor de perentaartjes:
Oven voorverwarmen op 180 ┬║C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit over de taartvormpjes. Leg op elk taartje 3 partjes peer en zet de vormpjes 8 minuten in de oven.

Voor de scroppino:
Maak de scroppino terwijl de perentaartjes garen in de oven. Meng hiervoor met de staafmixer per persoon 1 flinke bol citroenijs met de prosecco en wodka tot een schuimend drankje. Schenk dit in champagneglazen en garneer elk glas met een takje munt en een aardbei. Leg op elk bord een perentaartje en strooi er wat verkruimelde kletskoppen omheen.
Bestrooi met poedersuiker en serveer de taartjes met een glas verfrissende scroppino.

mobile menu icon
mobile phone icon