Gevulde portobello’s met groenten

V&M_recept_2
Bijgerecht – 6 personen – 30 minuten

Ingrediënten
6 portobello’s
500 gram tagliatelle
300 gram gorgonzola
1 blik peren op siroop (400 gram), uitgelekt
125 ml room
1 eetlepel olijfolie
Gegrilde groenten (bijv. 1 courgette en 1 aubergine)

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 ºC. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello’s en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of een borsteltje. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de portobello’s 1 minuut per kant. Leg ze in een ovenschaal met de open kant naar boven. In de keukenmachine de gorgonzola, peren en room mengen. Vul de portobello’s met het mengsel en zet ze 8 minuten in de hete oven tot goudbruin. Verwarm de borden.

Leg op elk bord een nestje tagliatelle en zet er een gevulde portobello op. Garneer met gegrilde groenten.

mobile menu icon
mobile phone icon